Välj en sida

Tärningar som får dig att snacka. Behöver du hjälp med att öva storytelling? Spela ett parti Story Cubes.

[Detta inlägg har tidigare publicerats i min tidigare blogg på byggbloggarna.se.]

Att få medarbetare i en organisation att kommunicera externt är inte självklart. Att få dem att göra det digitalt är ytterligare en tröskel. Lägg till att de ska konversera bekvämt på den sociala webben och dessutom jobba med storytelling och du har en väldigt trevlig utmaning framför dig.

Hindren i form av prestationsångest, nervositet för att göra bort sig och allmän osäkerhet kring spelreglerna som gäller i de sociala medierna gör att många tvekar. Och det går aldrig att tvinga någon att göra det mot sin vilja.

Men för dem som vill testa men känner att de inte riktigt är redo så kan Rory´s Story Cubes vara ett bra hjälpmedel. Jag snubblade över dessa briljanta tärningar när jag var inne på Designtorget och sonderade terrängen över den kommande julens inköp.

Det är egentligen ett familjespel som går ut på att slå nio stycken tärningar med olika piktogram och utifrån bilderna som tärningarna visar ska du sätta samman en historia. Improviserad storytelling helt enkelt! Det är kul, utmanande och ger extremt bra träning i att gnugga kreativitetsknölarna.

Standardvarianten av Story Cubes består av tärningar som visar saker men det finns en variant med verb också. För den som gillar extra utmaningar går det att blanda dem och köra både och. Eller varför inte utgå från ett övergripande tema och bygg historien inom ramen för det. Eller kanske skapa stafett-historier där en medarbetares berättelse tar vid där föregående slutar. Eller …

Nästa gång du ska ha en kreativ workshop, varför inte börja med ett parti storytelling med hjälp av Story Cubes. Jag lovar att det är de bäst investerade 135 kronorna kontorsmaterial någonsin.

Nu ska jag göra en story på Höghus – Pil – Öga – Bok – Ledsen person – Eld – Nyckelhål – Sovande gubbe – Skalbagge.