Välj en sida
Altavista Anno 2013.

Altavista Anno 2013.

[Detta inlägg har tidigare publicerats i min tidigare blogg på byggbloggarna.se.]

Nätet är fullt av vinnare och förlorare. Bjässar som såg sig osårbara bara för att kastas till marken när användarna tröttnade, advokaterna lyckades eller för att företaget helt enkelt inte kunde ta till sig omvärldens nycker och ombytlighet.

Eller för att det kom ett alternativ som helt frankt ”kickade rumpa” med det stora förstavalet. Man kan säga vad man vill om dagens Google (och det görs också) men när denna spartanska sökmotor med sina snabba fötter och förmåga att nästan magiskt tolka vad det var man letade efter … Ja, då var Altavistas dagar räknade.

Hela senaste decenniet har sökmotorn spenderat sina dagar i nätets bortglömda, dammiga arkiv. Lite grann som den där cykeln som står längst in i källarförrådet – ingrodd, övergiven på tomma spruckna däck.
Ingen vill låtsas om den, ägaren har förträngt att den fanns och, ärligt talat, visst skulle ansträngningen att få den i någorlunda skick vara större än att köpa en ny.

Altavista2001

Altavista anno 2001. I sina glans dagar.

På nätet är nostalgin lika varaktig som det tar att skriva in en webbadress och trycka Enter.

Nu sägs det att måndagen den 8 juli ska vara den sista dagen Altavista finns på nätet. Nu dras pluggen ur.

And just like that …

<Puff!>

Altavista is no more.